#11 Jonas Jacobsson

Jonas Jacobsson

Ytterligare en paralympisk guldmedaljör gästar PSpodden. Den här gången en flerfaldig sådan. Sportskytten Jonas Jacobsson har samlat på sig 17 stycken och fler kan det bli när han nu satsar mot Rio som blir hans tionde raka spel. Vi pratar bland annat om hans förmåga att hålla sig kvar i världstoppen under så många år och om vad som driver honom vidare.

Share

#9 Stefan Olsson

Stefan Olsson

Han har ett intensivt tävlingsprogram med 24 turneringar på ett år. Målet är att klättra på rankingen och slipa på det egna spelet. Stefan Olsson är den andra paralympiska guldmedaljören som gästar PSpodden. För tre år sedan vann han dubbelturneringen i rullstolstennis i Paralympics tillsammans med Peter Wikström. Inför Rio siktar han på dubbla guld.

Share

#8 Stefan Jansson

Stefan Jansson

Sverige är regerande Europamästare i rullstolsrugby och PSpodden gästas av spelaren Stefan Jansson. Han har varit med i landslaget i drygt tio år. Vi pratar om vad som krävs för att Sverige ska ta sig till Rio och vad laget kan prestera där. Och om varför rullstolsrugby är en så häftig sport.

Share

#7 Nicolina Pernheim

nicolina_pernheim

Hon var fyra år när hon började med judo men det var först som tonåring som Nicolina Pernheim förstod att hon var riktigt bra i sin idrott. Hon har tre raka EM-guld och har chans till ytterligare ett senare i år. Fokus inför EM ligger dock på att ta så många rankingpoäng som möjligt för att öka möjligheten att ta sig till Paralympics nästa år.

Share

#3 Jeffrey Ige

Jeffrey Ige

Han har länge tillhört världseliten i kula men friidrottaren Jeffrey Ige fick vänta i många år på att få tävla i Paralympics. Som gäst i PSpodden berättar Jeffrey om känslan att tävla inför en fullsatt friidrottsarena i London 2012 och möta konkurrenter som pressade honom hårt. Paralympics i Rio är förstås nästa stora mål men innan dess väntar både VM och Global Games.

Share